FAQ

Frequently Asked Questions

BOKNING

Ni mailar mig på info@vh-brollopsfotograf (eller använder formuläret på förstasidan).

Berätta gärna lite om er, bröllopet samt var och när ni gifter er. Vi kan sen boka ett möte och ses över en kopp kaffe och prata vidare. Bokningen är bekräftad när avtalet är underskrivet och bokningsavgiften är betald.

Om ni vill avboka så hör ni bara av er till info@vh-brollopsfotograf.se och skriver det.

FOTOGRAFERING

För fotografering av olika gruppkonstellationer med släkt och vänner behöver jag en skriven lista av er med specifikt vilka personer som ska ingå i varje konstellation. T.ex ”Brudens mamma, brudens pappa, brudens farmor, brud och brudgum” etc. Inkludera gärna namn också så blir det lättare för mig att ropa fram dem 🙂

När på dagen vi avsätter tid för gruppbilder och hur lång tid vi behöver är något vi får diskutera men oftast sker det strax efter kramkalaset när vigseln är över.

Jag gillar att avsätta en timme för porträttfotograferingar. Då får man med många fina ögonblick med några miljöbyten och man är inte borta från sina gäster så länge. Om ni har ett specifikt önskemål på var porträttfotograferingen ska ske så är det bara att säga till! Beroende på var det är kan man eventuellt få räkna med lite extra restid till och från. Känn dock ingen press att ni behöver ordna någon särskild plats eller dylikt, jag förbereder sånt.

När på dagen vi fotograferar får vi diskutera. Alla bröllopsdagar är unika och har sina unika förutsättningar som vi får anpassa oss efter. Det vanligaste är innan vigseln eller strax efter vigseln.

Om himlen skulle öppna sig eller om det blåser storm och vi inte kan fotografera utomhus så har jag i förtid förberett en inomhusplats vi kan vara på så oroa er inte. Å andra sidan så är jag inte rädd att bli lite blöt eller blåsa iväg om ni känner er lite vilda och galna och vill gå ut ändå 😉

En bra grej ni kan göra på förhand är att fråga prästen/vigselförrättaren vad denne har för inställning till fotografering under vigseln. Majoriteten av de präster och vigselförrättare jag har träffat ger mig frihet att smyga omkring längs kanterna och i mittgången. Men det finns även de som pekar ut ett specifikt ställe i kyrkan/lokalen där fotografen får stå och fotografera och inte röra sig. Vilket resulterar i väldigt monotona bilder. I extremfallen är det totalt fotoförbud.

Jag personligen brukar försöka få tag i prästen/vigselförrättaren innan ceremonin börjar och introducera mig och höra om det finns några förhållningsregler. Oavsett så är jag så diskret jag kan och fotograferar ljudlöst. Min kamera är faktiskt kapabel att vara knäpptyst 😀

Om jag blir så pass sjuk att jag inte kan närvara på bröllopet så har jag många duktiga branschkolleger som jag kan ta kontakt med för att ersätta mig. Det har ännu inte behövts.

REDIGERING

Min redigering beskriver jag som filminspirerad och diskret. Jag redigerar alla levererade bilder enligt den stil som ni kan se i portfolion. Varje bild är unik och all redigering är noggrant utförd med mycket kärlek!

Detaljerad retusch ingår inte.

Före/Efter

Nej, redigering har stor påverkan på slutprodukten och därmed varumärket. Därför kan jag inte dela med mig av dem.