Idag ska jag prata om albumomslag på ditt fotoalbum! Att bilderna från ditt bröllop (en av ditt livs viktigaste dagar) presenteras i fysisk form av högsta kvalitet ger en helt annan känsla än att titta på bilderna på en datorskärm eller ännu värre… i mobilen. Om du tittar på min ”Boka”-flik så ser du att fotoalbum ingår i mina två heldagsbröllopspaket. I skrivande stund finns det hela 47 olika omslagsalternativ att välja mellan samt några tillval. Det finns 6 olika kollektioner med olika karaktär, färg och/eller material. Kollektionerna kommer från proffsen på QTalbums. Nedan kommer jag att beskriva materialen lite närmare och visa några bildexempel. OBS! Färgerna representeras inte nödvändigtvis 100% korrekt. För möten har jag en swatch ring med samtliga material så man kan titta, känna och lukta 🙂

Premium Pastel

Kollektion i europeiskt handvävt linne. Som namnet antyder går färgerna i pastel och det finns i 18 olika färger. De känns mjuka och har en lite ojämn yta som ger tyget en naturlig känsla. Tillvalet ”embossing” (goffrerad text på tyget) syns men blir lite anonymt. Vitfylld ”embossing” går inte att applicera på detta tyget pga den ojämna ytan. En s.k fotorand på den här typen av linne är inte möjlig då linnets karaktär inte möjliggör att det kan bli beskuret utan att trådar sticker ut. Laseretsningar bränner tyget och ser inte speciellt bra ut. Vad som rekommenderas för premium pastel-serien är isåfall en ”cameo” (en liten ram i omslaget med en bild i) eller att helt enkelt låta det vara som det är. Valfritt Premium pastel omslag ingår för samtliga albumbeställningar!

premium-pastel

Natural Linen

Denna linnekollektion vävs i fabrik och har en pappersyta undertill vilket gör att de är enkla att arbeta med och göra rena beskärningar så att t.ex. en fotorand eller ”cameo” ser väldigt fint ut på det här tyget. ”Embossing” ser okej ut men det rekommenderas att välja vitfylld ”embossing” på det här alternativet för att göra texten mer synlig. Laseretsning är möjligt men ser egentligen bara bra ut om man väljer ”Linen Raw” ur denna kollektion.

Natural linen

Record Linen

En serie syntetiskt tyg med en kall känsla när man känner på dem. Ytan på detta material är ganska jämn och vitfylld ”embossing” rekommenderas. Laseretsning ser inte särskilt bra ut på Record Linne. Fotorand och Cameo ser däremot väldigt fint ut.

record linen

Colibri Linen

Colibri är likt Record ett syntetiskt linne med en lite reflektiv yta som gör att den får ett fint skimmer. Lite av en silkeskänsla. Laseretsning ser väldigt bra ut på Colibri linnen. Embossing ser bra ut men kan ofta vara lite svårt att se likt på de andra serierna. Det är i slutändan en smaksak.

colibri linen

Genuine Leather

Läderserien är gjord i Italien och är lite av en lyxprodukt när det gäller albumomslag. Embossing ser väldigt bra ut på detta läder och de flesta läderalbum som beställs har en embossing. Även laseretsning ser fint ut på läder, men rekommenderas inte på just svart läder eftersom det blir väldigt svårt att se då.

genuine leather

Leatherlike

Som namnet antyder är detta inte läder, men det är väldigt likt! Den nya kollektionen leatherlike är så pass ny att jag inte har så mycket info på den än och inte heller några egna bilder. Så snart jag har det kommer jag att uppdatera det här inlägget.