Om jag skulle välja bröllopsfotograf

Låt säga att jag fann mig en flicka som var så fager och ljuv att jag inte annat kunde göra än att fria på fläcken. Låt säga att hon samtyckte och att vi började planerade för bröllopet.

Gissningsvis skulle en skicklig bröllopsfotograf stå högt på prioriteringslistan för en fotobesatt typ som mig. Men vad hade jag utgått efter om jag ville finna den perfekta bröllopsfotografen för mig och min fagra flicka?

Jag är 90-talist och uppvuxen med internet och google-sökningar. Därför vet jag att jag känner mig tryggare om jag får göra min egen research och inte utgå efter andras personliga rekommendationer. Att min bröllopsfotograf har en fräsch, modern och välarbetad webbsida är viktigt för mig. Det andas professionalitet.

Min nästa bedömningspunkt hade varit portfolion. Jag hade sökt efter en följdriktighet bland bilderna. Jag vill veta vad det är jag får. Om bilderna från portfolion ser ut att kunna vara tagna av 20 olika fotografer så har jag som kund ingen aning om vad jag kommer att få på mitt eget bröllop. Jag vill kunna visualisera på ett ungefär vad jag själv kan förvänta mig.

 

blogg1_bröllopsfotograf-varberg

 

Jag vill också att bröllopsfotografen ska ha ett fotografiskt uttryck som jag gillar. Det finns många olika nyanser av bra foto. Jag kan uppskatta och förstå varför vissa gillar en viss typ av fotostil. Men jag har min egen smak och jag måste känna att min bröllopsfotograf skapar bilder som jag själv skulle vilja ha och inte falla för någon typ av grupptryck.

Nu vill jag veta vad det är för en person som jag ska släppa in på min vigsel. Därför ser jag gärna att det finns en ”om mig”-sektion där jag kan läsa om fotografen och få en känsla för vad det är för filur jag har att göra med. Jag kan dessutom göra lite egna google-sökningar på personen. Om jag känner att fotografen verkar reko så kan jag gå vidare till prislistan.

Här måste jag fråga mig själv vad det är jag vill ha. Vilka timmar vill jag ha dokumenterade? Vill jag ha ett album? Vill jag ha förstoringar på väggen? Personligen vill jag ha bilder i högkvalitativ fysisk form.

Slutligen vill jag veta vad kalaset kommer att gå på och vad jag får för det. Då hoppas jag att det finns någon typ av prisram på webbsidan. Jag vill åtminstone veta om den här bröllopsfotografen är inom min budgetram. Om det inte finns några priser alls och det står ”maila för prislista” så minskar chansen att jag hör av mig markant.

Om jag vid det här laget har bockat för alla mina krav så är jag redo att träffa fotografen över en kopp kaffe och talas vid!

 

Bröllopsfotograf Valdemar Hemlin utgår från Varberg men har hela Västsverige som arbetsplats. Detta inkluderar, men är inte begränsat till Varberg, Halmstad, Falkenberg, Kungsbacka och Göteborg med omnejd. I samtliga bröllopspaket ingår en fysisk produkt i form av fotobok eller album. Det går även att välja till inramade förstoringar av era favoritbilder på exklusivt Fine Art papper eller Canvas.