Ända sedan puberteten har jag haft koncentrationssvårigheter. Jag blir väldigt lätt distraherad av saker som sker runt omkring mig. Högstadiet och gymnasiet i synnerhet var problematiska för mig eftersom jag nästan aldrig kunde koncentrera mig under lektionerna och få något gjort.

Jag kom fram till att en av de största externa faktorerna till mina koncentrationsproblem var plötsliga ljud. Hur kan jag kontrollera det faktum att världen omkring mig aldrig är tyst? Jag kan inte be världen att vara tyst. Det går inte. Öronproppar var inte för mig, det var alldeles för obekvämt. Eksem fick jag av dem dessutom.

Lyckligtvis fann jag en lösning. Det var egentligen inte bara en lösning. Det var som att portarna till El Dorado öppnade sig för mig. Som transformationen av Steve Rogers till Captain America. Typ så.

Lösningen var mer ljud. Ja, precis så ironiskt var det. Om du är som mig så har du kanske noterat att du koncentrerar dig bäst, inte i ett totalt tyst rum, utan på ett lugnt café eller när det spöregnar utomhus och smattrar mot takpannorna. Det går att återskapa den ljudatmosfären. Bäst effekt får man med hörlurar.

Här är en av mina favoriter att lyssna på http://www.rainymood.com/. Rainymood är ett 4 timmar långt ljudklipp med regn, rusk och lite åskoväder. Det passar utmärkt när man gör omfattande repetitivt arbete vid datorn.

Den jag lyssnar på allra mest är Study Noise. Detta är egentligen bara ett brus med ett svagt droppande ljud i bakgrunden. Det fungerar perfekt för mig och jag använder det regelbundet.

Nu har jag mycket lättare att fokusera under långa perioder på olika typer av ostimulerande pappersarbete och dylikt. För det är jag väldigt tacksam. Den här informationen är användbar för alla och jag rekommenderar starkt att ni prövar att lyssna på ett av ovanstående ljudklipp när ni behöver en extra koncentrationsboost.

 

Bröllopsfotograf Valdemar Hemlin utgår från Varberg men har hela Västsverige som arbetsplats. Detta inkluderar, men är inte begränsat till Varberg, Halmstad, Falkenberg, Kungsbacka och Göteborg med omnejd. I samtliga bröllopspaket ingår en fysisk produkt i form av fotobok eller album. Det går även att välja till inramade förstoringar av era favoritbilder på exklusivt Fine Art papper eller Canvas.